Čerešňovo-tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 225 g hladkej múky, 1,5 lyžičky pdp, 100 g masla, 75 g práškového cukru, 1 vajce, 75 g mletých mandlí, 750 g čerešní Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu, 150 g kyslej smotany, postrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna, 2 lyžičky škoricového cukru, 4 vajcia, 20 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 175 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z časopisu Dobré jedlo 07/2012. Robila som z polovičnej dávky, odporúčam podávať poriadne vychladený.
Prepáčte prosím, nejak som zabúdala fotiť, v tom teple som to chcela mať čím skôr za sebou.

Pripravíme si cesto: Preosiatu múku (ja som mala múku pre celiatikov Promix PK) zmiešame s pdp, cukrom, vajcom a studeným na kocky pokrájaným maslom, vypracujeme cesto. Dáme do mikroténového sačka a na 1 hodinu dáme do chladničky. Túto časť som zabudla odfotiť. Na obrázku mám už cesto vyvaľkané a uložené na plechu. Použijeme papier na pečenie. Cesto dáme na plech tak, aby sme mali vyššie okraje. Potom cesto posypeme mletými mandlami.
Pripravíme si plnku: tvaroh, smotanu, citrónovú kôru a šťavu, škoricový cukor, vajcia, pudingový prášok a cukor pomiešame.
Na cesto posypané mandľami navrstvíme odkôstkované čerešne.
Na vrstvu čerešní dáme tvarohovú plnu a pečieme pri teplote 160 stupňov cca 40 min. a 5 min. ho ešte necháme odpočívať v rúre. Následne koláčik necháme poriadne vychladnúť. Ja som ho po miernom vychladnutí šupla ešte do chladničky. Podávame posypané práškovým cukrom.