Bublanina s tvarohom a višňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 1 hrnček špaldovej múky, 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 vanilkový cukor, 3PL kryštálový cukor, NA NÁPLŇ: 250 g jemného tvarohu, ak máte viac tak kľudne pridajte, šťava z polovice citróna, 3 PL kryštálový cukor, 1 vajce odkôstkované višne

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka spolu s cukrami zmiešame, pridáme múky, mlieko, olej, prášok do pečiva a vymiešame. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou alebo naň dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne poukladáme odkôstkované višne, čim viac tým je koláč lepši. V miske si vymiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a citrónovou šťavou. S lyžicou dáme na cesto tvarohové kôpky, ktoré môžete vidličkou roztiahnuť po celom koláči. Pečieme v vyhriatej rúre približne na 200 °C asi 20 min.