Cuketka na Barborkin spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mladé cukety, 2 veľké rajčiny, 1 stredná cibuľa, 200 g šunky (môže aj nemusí byť), soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, strúčik cesnaku, čerstvé lístky bazalky (nemusia byť), 400-500 ml kyslej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle alebo oleji si speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky (plátky) pokrájanú cuketu, orestujeme. Potom pridáme na kocky pokrájané rajčiny a šunku, osolíme, okoreníme čiernym korením a pod pokličkou dusíme (pozor, aby ste z toho nemali kašu, chceme, aby cuketka bola chrumkavá). Pred koncom pridáme mletú červenú papriku, potrhané lístky bazalky, pretlačený cesnak a rozmiešanú kyslú smotanu. Necháme trošku pobublať a odstavíme...hotofka! Najlepšie to chutí s chlebíkom..ja som skúsila aj s cestovinami a bolo to fajné :)