Želatinova poťahovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15g čírej želatiny (býva v 20g sáčku), 1 lyžička ľubovolnej aromy (najlepšia citrónova), 115ml (160g) svetlého medu, 60ml vody, 900g práškového cukru (považský v modrom sáčku), trochu 100% tuku, Prísady som si upravila podľa seba, nakoľko pôvodný recept mi nevychádzal

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vody nasypeme želatinu, zamiešame a necháme 2 minúty stáť. Potom nahrejeme asi na 20-30 sekúnd v mikrovlnke a miešame až sa želatina rozpustí. Pridajte med, arómu a miešajte, aby sa to spojilo. Mne ten med nešlo dobre rozpustiť, tak som to dala ešte na pár sekúnd do mikrovlky. Potom sa to spojilo krásne. Túto zmes vylejte do pripraveného cukru, najskôr si môžete pomôcť vareškou, zmes bude najskôr veľmi lepkavá, ale treba miešať, aby sa to spojilo, potom si namastite ruky 100% tukom a mieste a mieste... ak aj po zamiesení všetkého cukru hmota ešte lepí, pridajte cukor, ale len po malých množstvách, prípadne si ešte namastite ruky tukom. Pred domiesením pridajte trochu solamylu. Držte zabalené v sáčku. Keď trochu stuhne, pred použitím na poťahovanie si ju trochu nahrejem v mikrovlnke, potom sa s ňou lepšie pracuje. Pri práci treba podsypávať solamylom.

Dúfam, že sa vám vydarí :-) Hmota je krásne biela (čím svetlejší med použijete tým lepšie), farbí sa bez problémov, najlepšie sú gélove farby, nakoľko práškové radi nechávajú také kryštáliky a na poťahu to potom zle ukáže.

Všetky moje torty poťahujem z tejto hmoty a som maximálne spokojná, tiež ju používam na výrobu ozdôb ,-)

+