Pizza rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 50 g kvasníc, 1 lyžička kryšt. cukru, 150 ml oleja, 1/2 lyžice vegety, 1 lyžička oregana, kečup, korenie na pizzu, syr Eidam - asi 15 dg, šunk. salámu asi 20 dg, slaninu - asi 15 dg, 1 vajce

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mlieka rozmrvíme kvasnice, pridáme cukor a necháme 15 minut vzísť kvások. Ten potom pridáme k múke spolu s oreganom, vegetou a olejom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme asi 20 minut kysnuť, aj viac... nechávam.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a každú na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu. Všetky natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu (dávam do toho aj roztlačený cesnak) a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme kúsok syra, slaniny a šunky. Naposledy som dnu ešte dala trochu kukurice a mne to veľmi chutilo.
Trojuholníky stáčame od širšieho okraju k užšiemu. Naplnené rožteky uložíme na olejom vymastený plech, potrieme ich rozšlahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Tak na 200 stupnov, asi 25 minút.
Sú veľmi chutné a sýte. Dobrú chuť.