Boloňské špagety podľa Saši



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g pomletého mäsa(ja som mala hovädzie a bravčové),polovica cibule,pasírované paradajky-pomodoro,bolognese omáčka,0,5 dcl červeného vína,strúčik cesnaku,postrúhaný parmezán. Špagety,ktoré si uvaríme počas robenia omáčky,nech sú teplé.Ja si dám variť vodu na ne asi v čase,ked pridávam pomodoro.

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe

Na oleji si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme k nej mäso.Oheň nesmie byť prudký,aby sa vám mäso nespálilo.Na to pozor.
Keď je mäsko orestované (ja som restovala cca 25 minút),pridáme pomodoro.
Pridáme bolognese omáčku,ktorú sme rozriedili v 200-250 ml vody.
Takto vyzerá tá omáčka.V Tesc.u ju mávajú pri instatných jedlách,kúsok od pomodora
Necháme dusiť cca 10 minút.Potom pridáme víno (zabudla som odfotiť) a po cca 5 minútach pridáme prelisovaný cesnak.
Prevaríme.Ak je omáčka príliš riedka,necháme ju zredukovať,to znamená,že nezakryté varíme,kým nezhustne.Nezabudnite v tomto prípade miešať,aby vám to nezhorelo.