Sladké zapekané rezance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 400g hrubej muky, 1vajce, voda, sol, (olej, na uverené).....na plnky: 80g mleteho maku, 80g mletych orechov, 60g praskoveho cukru, 50g masla, 150g lekvaru, zalievka: mlieko, cukor , 2 vajcia
POSTUP PŘÍPRAVY
u nas sa robi tento recept od oka, ale pre gazdinky , ktore to potrebuju davam aj mnozstva:)))len je to na mensiu formu, to by u nas nestacilo....všetkého dávam od oka a podstatne viac.....
 |
z uvedenych prisad si vymiesime cesto.....nechame ho oddychnut, aspon na pol hodinku prikryte, aby neobschlo....potom sa lahsie vyvalka....da sa to urobit aj z kupenych cestovin, ale z domacich to je o dvesto percent lepsie.....a ked uz kupovane, tak lepsie kupit take tie domace..... |
 |
cesto riadne vyvalkame.... |
 |
co najtensie to ide.... |
 |
pokrajame na pasy a davame na seba , kazdy plat posypeme mukou, aby sa nam pri krajani nepolepili.... |
 |
treba ich krajat tensie ako ja dnes, lebo varenim sa este zväčšia... |
 |
taku kopu som ich narobila... |
 |
rezance uvarime, pred vkladanim do vody ich trochu v rukach otrasieme od prebytocnej muky.....varime len 3-5 minut |
 |
uvarene scedime a pokvapkame olejom, na dno vymasteneho pekaca dame tretinu rezancov a posypeme makom s 30g cukru |
 |
na druhu vrstvu rezancov dame lekvar alebo dzem....cely mensi pohar... |
 |
na lekvar dame posledne cestoviny a posypeme orechami s cukrom |
 |
este zalejeme asi salkou-až dvoma mlieka, v ktorom rozmiesame cukor a vajicka |
 |
na vrch masielko a dame zapekat asi tak na 30 -40 minut |
 |
po upeceni poprasime praskovym cukrom a podavame....dobru chut! |