ŠVEDSKA TORTIČKA - mandľová -



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NASIEL SA
Takže tu je preklad:

SUROVINY:
* 4 vajcia
* 200 g nasekaných mandlí (neviem, či myslia nahrubo alebo najemno, ja by som ich asi nasekala v robote tým nástavcom s nožmi tak na "polojemno")
* 1/4 hrnčeka kryštálového cukru (20 polievkových lyžíc)
* 1 polievková lyžica múky
* 1 čajová lyžička prášku do pečiva
* 1 hrnček šľahačkovej smotany
* 3 nasekané tyčinky Daim (Ikea)

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:

Vyšľahajte bielka s 13 polievkovými lyžicami cukru. Vmiešajte mandle, múku a prášok do pečiva. Vylejte zmes do okrúhlej formy na pečenie a pečte pri 175ºC asi 35 minutút. Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.

Na krém vyšľahajte dotuha šľahačku. Vmiešajte do nej 4 vaječné žĺtka, 7 polievkových lyžíc cukru a nasekané tyčinky Daim. (V inom recepte najprv vymiešajú žĺtka s cukrom do krémovita a potom pridajú vyšľahanú šľahačku a Daim). Krémom potrite upečený korpus a dajte na pár hodín do mrazničky.

Mne tam osobne chýba tá čokoláda navrchu, podľa mňa by mal byť krém bez Daimu, Daim je skôr v tej čokoládovej poleve. Ale asi by bolo ťažké liať teplú čokoládu na ten krém, možno až po čiastočnom zmrazení. Ale hádam aj toto bude dobré. Inak som prehľadala kdečo na internete, viac ľudí zháňa ten recept, ale jediný, čo by sa tomu podobal, je tento. Tak skús a daj vedieť. Nech sa vydarí a hlavne chutí :-).