Najlepší meteník....zaručene najlepší

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 2 kávové lyžičky soli, pol sáčku kypriaceho prášku,1 dcl oleja, 2 hrste kyslej kapusty, kvások-250 ml mlieka, kocka droždia, lyžička cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady spolu vymiesime a necháme kysnúť, keď vykysne, opäť premiesime a necháme ešte 10 minút kysnúť. Plech vymastíme bravčovou masťou, natiahneme naň cesto, potrieme olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 220 stupňov cca 20-25 minút. Potom meteník vyberieme z rúry, potrieme olejom, otočíme ho a potrieme olejom aj z druhej strany opäť vložíme do rúry zhruba na 10 minút. Po dopečení opäť potrieme meteník olejom z oboch strán a potrieme cesnakom. Meteník prekrojíme na polovicu, obe polovice o seba oprieme, vytvoríme tak "striešku" a takto necháme vychladnúť. Najlepšia verzia meteníku, nepoznám človeka, ktorému by nechutil.