Bukovského banány v pomarančovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ďalší zo zdravých receptov pre banánofilov :)
Na štyri porcie: šťava z polovice malého citróna, 2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu (alebo aký zoženiete) 4 banány.
Pomarančová omáčka: 1/4 šálky pomarančového džúsu (najlepší je čerstvý, ale ja som to napr. robila zo 100 perc. džúsu), 1 polievková lyžica medu, 1 polievková lyžica margarínu, 1/4 šálky sušených hrozienok, štipka muškátového orecha

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Olúpeme banány a prerežeme ich pozdĺžne i naprieč, uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne potrieme margarínom a prelejeme citrónovou šťavou. Pečieme 5 minút v rúre , kým nie sú mäkké a ľahko zhnednuté. Pred podávaní polejeme pripravenou omáčkou a zapekáme ešte 3 minúty.

Omáčka: Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici na strednom príkone tepla. Varíme 5 minút. Občas premiešame. Prichutíme muškátovým orechom.

Dobrú chuť! Dala by som si banán :-D


Recept podľa knihy: Hneď to bude (I. Bukovský, P. Lipták).