Rýchla a jednoduchá krupicovo-zeleninová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

obyčajné maslo, detská krupica, vňať zeleru, mrazená zelenina (najlepšie asi mrkva s hráškom) - ja používam väčšinou čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, soľ, vegeta, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo roztopíme na slabom ohni v hrnci, pridáme aspoň polievkových lyžíč krupice a trošku popražíme, zalejeme vodou (asi 1,5 litra), pridáme posekanú zelerovú vňať. Keď sa začne variť vsypeme mrazenú zeleninu, pridáme lyžičku vegety, soľ a varíme asi 10-15 minút - kým nie je zelenina celkom mäkká.

potrebné suroviny na polievku (ja používam čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, ak však použijete mrazenú zeleninu polievka je rýchlejšie uvarená)
V hrnci si na miernom ohni roztopíme asi 1 polievkovú lyžicu obyčajného masla, pridáme 5 polievkových lyžíc detskej krupice a trošku popražíme.
Pridáme 1,5 litra vody, ak je veľmi husté, pridať viac vody.
Pridať zelerovú vňať. Ja som mala len mrazenú.
Toto robiť netreba, ja mám však radšej krémovejšiu hladšiu polievku, tak keď pridám zelerovú vňať, hneď všetko trošku rozmixujem ručným mixérom, aby bola polievka hladšia.
Keď sa začne variť, pridáme zeleninu, vegetu, soľ a varíme: - ak dáte mrazenú zeleninu, polievka sa varí 10 - 15 minút, - ak dáte čerstvú mrkvu (ja ju varím 20 minút), potom pridám mrazený hrášok a varím ešte 10 minút.
a môžme servírovať...