Rýchla a jednoduchá krupicovo-zeleninová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
obyčajné maslo, detská krupica, vňať zeleru, mrazená zelenina (najlepšie asi mrkva s hráškom) - ja používam väčšinou čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, soľ, vegeta, voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Maslo roztopíme na slabom ohni v hrnci, pridáme aspoň polievkových lyžíč krupice a trošku popražíme, zalejeme vodou (asi 1,5 litra), pridáme posekanú zelerovú vňať. Keď sa začne variť vsypeme mrazenú zeleninu, pridáme lyžičku vegety, soľ a varíme asi 10-15 minút - kým nie je zelenina celkom mäkká.
 |
potrebné suroviny na polievku
(ja používam čerstvú mrkvu a mrazený hrášok, ak však použijete mrazenú zeleninu polievka je rýchlejšie uvarená) |
 |
V hrnci si na miernom ohni roztopíme asi 1 polievkovú lyžicu obyčajného masla, pridáme 5 polievkových lyžíc detskej krupice a trošku popražíme. |
 |
Pridáme 1,5 litra vody, ak je veľmi husté, pridať viac vody. |
 |
Pridať zelerovú vňať. Ja som mala len mrazenú. |
 |
Toto robiť netreba, ja mám však radšej krémovejšiu hladšiu polievku, tak keď pridám zelerovú vňať, hneď všetko trošku rozmixujem ručným mixérom, aby bola polievka hladšia. |
 |
Keď sa začne variť, pridáme zeleninu, vegetu, soľ a varíme:
- ak dáte mrazenú zeleninu, polievka sa varí 10 - 15 minút,
- ak dáte čerstvú mrkvu (ja ju varím 20 minút), potom pridám mrazený hrášok a varím ešte 10 minút. |
 |
a môžme servírovať... |