Super langoše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hladka múka ,voda, drožie, soľ,cukor, cesnak ,oolej. Koľko čoho vám nepoviem pretože ten recept mám od známej a ta ho robila od oka,ale cesto musí byť huste asi ako na šišky.Môžme si ho urobiť z dvoch deci vody,ale tam nedáme určite celé droždie takže si to musíme prispôsobiť k tomu množstvu vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vody si dáme,trochu cukru a droždie keď máme kvasok pridáme múku,soľ a trochu cesnaku(nastrúhaneho).Cesto necháme vykysnuť.Keď nám cesto vykyslo,tak si na dosku dáme olej aby sa nam cesto nelepilo,olej je preto lepši lebo sa pri vysmažani neprepali ako múka.Z cesta si urobíme male kôpky(a to hneď keď cesto dávame na dosku) ,medzi tým si už dáme rozpaliť olej,ale dáme si ho toľko aby nám langoše pri vysmážani plávali.S tým cestom už nerobíme
nič,ale keď sa nám olej rozpráli tak si cesto zoberieme do prstov a kým sa premiestnime na olej tak ho trochu ponaťahujeme.( nemajú síce rovnaký tvar ,ale chuťia super). Keď langoš vyberieme dáme ho na papieroví obrúsok a potrieme cesnakom,ktorý sme si pretlačili a zmiešali s vodou a soľou,vody môžte dať viac,aby to nebolo huste cesnákove.A na to si môžte dať čo len chcete.