Torta k 2 narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 9 stredne velkých vajec, 9 nie moc kopcovitých lyžíc kryš.cukor, 9 nie moc kopcovitých lyžíc hlad.múka , 3 lyžice teplej vody, 1/1,5 prášku do pečiva.
Plnka: 2 zlaté klasy , 700ml mlieka, 1 hera, 1 horká čokolád 100g, cukor podla chuti.+ poleva biela čokoláda v sáčku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dobrá nálada a trpezlivosť. Tak že cesto. Robila som 3 pláty tak že 3x zopakujete tento postup: 3 bielka vyšlahať do peny pridať 3 lyž.cukru, potom 3 žltka, 1 lyž.vody, a nakoniec 3 lyž. múky. / ja som dala 1,5 hlad.a 1,5 hrubej/ + prášok do pečiva 1/3 z celkového udaného množstva . Vyliať do alobalom vyloženej okrúhlet tortovej formy s odnímatelným bokom a upiecť ja stále pečiem na 200stupňoch v el.rúre asi 10min a potom znížim na 180 stup. a dopečiem ale to už asi len 5-10 min. treba skúsiť špáradlom. Takto upečieme 3 platy.
Plnka: Z mlieka v ktorom sme rozpustili počas zohrievania čokoládku a zlatého klasu uvaríme hustý puding pridáme cukor a celú heru ešte do horúceho a miešame miešame stále až sa utvorí krásna plnka. Nezlaknite sa najprv sa tá hera rozpustí a vyzerá to no... všeliak ale treba len miešať.. Keď je plnka aj cestá vychladnuté naplníme a celú tortu potrieme aj s vonku tenkou vrstvou krému. Navrch si urobíme čokoládovú polevu- ja som kúpila bielu tú v sáčku čo sa len zohreje vo vode a poliala ňou vrch torty a boky som len nechala stiecť. Keď poleva trocha stuhla ale nie celkom tak som tam naukladala tie ozdoby vyrobené s hmoty marshmalow- treba len cukríky+ pár kvapiek citrón.šťava a práš. cukor.No a vláčik je kúpený v tescu za 34,90sk aj 4 sviečky sú k nemu. Ináč ten korpus v strede je žltší lebo som mala ešte posledné 3vajká od mami - domáááce. Tak a teraz dotoho...držím palce.

Takto vyzerá po prekrojení. Fajná čokoládková...