Broskyňový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 špádlovej celozrnéj múky, 100 g špadlovej krupice,0,5 l acidka 0,5% tuku, 1dcl olej, 1 kypriaci prášok, 2alebo 1PL sódy, 2 PL kakaa,broskyňový kompót (veľká plechovka), 1 zlatý klas, marhuľový lekvár. Receptom som sa inšpirovala, ale trošku som ho pozmenila podľa svojho gusta, aby bol koláčik zdravší :))

POSTUP PŘÍPRAVY

múku, krupicu, olej, acidko, kypriaci prášok a kakao zmiešame, cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie alebo ho vymastíme tukom a múkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180°C približne 20 minút. Ak je korpus hotový natrieme ho lekvárom hrubou vrstvou. Broskyne si nakrájame a poukladame na koláč. Šťavu z broskýň vylejeme do hrnca, ak jej nie je 0,5l dolejem vodu, primiešame 1 zlatý klas a cukor, ak je treba ja som dala 2KL. Miešame pokým želatína nezhustne. Ešte teplú želatinu vylejeme na koláč a dáme chladiť do chladničky. Koláč je výborný :)

Koláčik :)