Hlivovy perkelt

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg hub\r\n2 velke cibule (priemer 5 cm)\r\n1,5 dcl oleja\r\nkorenie\r\n2-5dcl smotana sladka na varenie\r\n2 polievkové lyzice hladkej muky\r\n2-5dcl mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

1. huby umyjeme a pokrajame na velkost podla svojho gusta (1x1 cm) dáme variť do dvoch litrov vody, osolime varime 20-30 min.\r\n\r\n2. V druhom hrnci:\r\n2 veľke cibule pokrajame na drobno a zalejeme 1,5 dcl olejom - spolu poprazime a stale miesame asi tri minuty do sklovita.\r\ncedidlom vyberieme uvarene huby a dame ich na cibulu. Pražime asi tri minuty a odstavime. Pridavame korenie: VEGETU, RASCU, MČK, MLETU PAPRIKU, GULASOVE KORENIE, OREGANO, MAJORANKU, 2-3 bobkove LISTY. Spolu opät premiesame a na ohni poprazime asi 1 minutu a podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby ale len cca 1 naberacku, postupne pridavame a povarime asi 5-10 min..\r\n\r\n3. Pripravime si 2 dcl-5 dcl sladku smotanu na varenie, v nej rozhabarkujeme 2 polievkove lyzice hladkej muky, pridame aj 2 dcl mlieka (aby to nebolo huste) a precedime cez cedidlo do hubovej zmesi. Za staleho miesania varime az kym nezavrie - odstavime o mozeme dochutit magy.