Morčacie prsia v sladko-kyslej omáčke s hnedou ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 2 osoby: 300g morčacích prs, 2 bielka, 1/2 CL mletého zázvoru, soľ, 3PL olivového oleja, 1 citrón, 2,5dcl kuracieho vývaru, 1PL cukru alebo medu, solamyl, 60 ghnedá ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Morčacie prsia nakrájame na kocky, bielka vyšľaháme, pridáme zázvor a soľ, všetko spolu premiešame a necháme odstať aspoň 20 minút v chladničke.
Na väčšej panvici rozpálime olivový olej a pridáme doň odležané prsia aj s bielkami, intenzívne miešame . Varíme asi 4 minútky pokým nie sú biele. Prsia vyberieme zvlášť do misky.
Do tej istej panvice vylejeme vývar, šťavu z citróna, cukor a zahustíme solamylom. Necháme prejsť varom. Potom pridáme prsia a spolu varíme aspoň 5 minút.
Hnedá ryža sa musí variť dlhšie ako biela. Ja som mala sáčkovú 60g a osolila som ju, ponorila do 1l vriacej vody a varila asi 50 minút. Ryža bola úplne mäkka a chutila lepšie ako biela :))

mäsko na panvici
mäsko na panvici