Skvelý pudingový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO - 4 vajcia, 200g cukru, vanilkový cukor, 1dl oleja, 1dl vody, 200g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku PUDING - 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 4 PL cukru POLEVA - 2 tégliky kyslej smotany, 4PL práškového cukru, škoricový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite to zvládnete, keď sa to podarilo mne popri 12-týždňovom bábätku a nemusíte ani fotiť. Stojí za tú námahu, aj keď zjedenie trvá kratšie ako výroba.

Najskôr uspíme dieťa, aby sme sa mohli nerušene venovať práci. Mne sa to podarilo tak, že som zapla mixér a dieťaťu prehodila cez hlavu čistú plienku.
Tu sú potrebné suroviny.
Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme, používam jemný krupicový cukor, pridáme olej a vodu, šľaháme a šľaháme.
Do vyšľahaných žĺtkov vmiešame múku a kypriaci prášok
Jemne vmiešame sneh z bielkov a cesto je hotové.
Zapneme rúru na 200st., aby sa vyhriala. Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme puding.
Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech.
Do cesta rovnomerne vlejeme horúci puding, vôbec sa toho nebojte, postupujte akoby ste šli cestičkou v labyrinte.
Rúru znížime na 150st. a koláč pečieme 30-40 minút.
Dieťa, ktoréme sme pri varení pudingu pichli cumlík, lebo sa mrvilo, stále drieme, takže to ani tak dlho netrvalo.
Koláč je upečený, keď povrch cesta zružovel a nelepí sa, na pudingu sa vytvorila pevná blana.
Usmiate dieťa - vyspaté a napapané - je zrkadlom spokojnej matky, ktorá sa teší ako zhltne polovicu vlastnoručne upečeného koláča. Dieťa teda trpezlivo asistuje pri dokončovacích prácach.
Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom.
Smotanu rýchlo natrieme lyžicou na horúci koláč.
Posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť a ešte dochladíme v chladničke. Podáva sa studené.
Dobrú chuť!