sviečková na smotane podľa mňa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hovädzie mäso, mrkva, zeler, cibuľa, kaleráb, smotana na šľahanie, prúžok citrónu a ČL horčice, 3 zrnká čierneho korenia
POSTUP PŘÍPRAVY
viem, že sviečková už je tu, ale takto ju robím ja :-)
 |
. . . nekrájame si cibuľu a udusíme na oleji. . . |
 |
. . . pridáme na menšie kocky nakrájananú zeleninu a osmahneme, aby si pustila farbu. . . |
 |
. . . potom si opečiem z každej strany hovädzie mäsko, osolím, pridám plátok citrónu, malú lyžičku horčice a tri zrnká čierneho korenia. . . takto už nemusím dochucovať na konci :-) |
 |
. . . podlejem vodou a dusím, kým nie je mäsko a zeleninka uvarená. . . |
 |
. . . keď je všetko uvarené, vyberiem šupku z citróna, zrnká korenia a na mixéri rozmixujem zeleninku, dám do hrnca späť variť, pridám zátrepku z múky a vody a keď vrie, pridám smotanu na šľahanie a nechám prejsť varom a hotovo. . . |
 |
. . .už len knedľu na tanier a omáčku s mäskom, ktoré som si nakrájala na plátky a vložila do omáčky. . . dobrú chuť |