Pečený tuniak s rozmarínom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

steaky z tuniaka * olivový olej * paradajky * soľ * biele mleté korenie * šľahačková light smotana * citrónová šťava * vetvička čerstvého rozmarínu * konzerva šampiňónov (ak chcete)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýborné jedlo... v prípade, že zoženiete tuniaka :-( Rozhodne je to výborné jedlo aj v prípade, že tuniaka nezoženiete a jedlo pripravíte z inej ryby.

1. Dostali sme nádherný kus tuniaka, bol by hriech nezjesť ho hneď, ako som ho zbadala na stole.
2. Ak zoženiete niekde tuniaka... pravdupovediac, ešte som ho u nás v obchodoch nevidela - ale možno sa zle pozerám... nakrájajte ho na 3-4 cm tenké steaky.
3. Do pekáča dajte na spodok trocha olivového oleja,
6. pofŕkajte citrónovou šťavou,
4. steaky naukladajte do pekáčika, troška osoľte,
6. a zalejte šľahačkovou smotanou - dala som smotanu s nízkym obsahom tuku. Ryba vyzerá neodolateľne už teraz... hádam to vydržím a nepustím :-)
7. Na rybu naukladajte nakrájané plátky paradajok,
8. šampiňóny a položte vetvičku voňavého rozmarínu. Pekáč strčte do rúry a upečte.
9. Ako prílohu som podávala brokolicu varenú v pare, pečené zemiaky a šalát z čerstvej zeleniny.