Domáci Marshmallow

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na sirup: 150 g cukor kryštál 1 PL med 50 ml studená voda Na želatínu: 8 g želatína prášková 3 PL studená voda Ešte potrebujeme: štipka soľ 2 PL cukor práškový

POSTUP PŘÍPRAVY

Kryštálový cukor, med, vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť, znížime plyn a za občasného miešania varíme 4 minúty. Zatiaľ si pripravíme želatínu. Do miešacej misy dáme želatínu a 3 PL vody zamiešame.
Do želatínovej zmesi prilejeme trošku sirupu a dobre zamiešame.
Zmes začneme šľahať a pridáme aj ostatný sirup, soľ a ak máme doma vanilkový extrakt alebo iný tak to pridáme v tomto bode (ja som nemala doma tak som nepridala).
Dózu vyložíme papierom na pečenie a vymastíme olejom.
Zmes sa nám krásne vybielila.
Marshmallow máme hotovú, veľmi sa lepí.
Hotovú zmes nalejeme do pripravenej dózy a zahladíme naolejovanou lyžicou.
Zmes prikryjeme papierom na pečenie ktorú sme olejom vymastili a dáme do chladničky stuhnúť na 2-3 hodinky.
Z Marshmallow odstránime papier.
Nožnicami strháme na kocky a obalíme v práškovom cukry. Z tejto dávky vyjde 230 g cukríkov.
Podávame. :)))