Domáce cestoviny - farfalle

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu
Zmiešame múku s vajciami…
Pridáme olivový olej…
Vlažnú vodu a soľ…
Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút.
Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom.
Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm.
Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.