Kurací steak s višňovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, olivový olej, med, citrónová šťava, soľ, biele korenie, kari korenie, maslo, višne, kryštálový cukor, ryža.

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si pripravíme marinádu: olivový olej, 2 lyž. citrónovej šťavy, 2 lyž. medu, biele korenie a soľ spolu vymiešame. Vložíme do nej kuracie prsia a necháme v chladničke 3 - 4 hodiny. Dáme si uvariť ryžu, do ktorej pridáme 1,5 lyžičky kari korenia, ja som dala aj korenie na ryžu. Višňovú omáčku si pripravíme z rozmixovaných višní, rozpusteného masla a cukru. Cukor treba pridať podľa chuti. Varila som ju do polohusta. Mäsko si opečieme na oleji, med nám urobí krásnu hnedú farbu. A môžeme servírovať. Prajem dobrú chuť! :) My sme sa oblizovali. :)