
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Viem, že je tu pár receptov na túto lahôdku, ale môj je trošku iný a hlavne, chcem upozorniť na skveeeelú vecičku, ktorá veľmi uľahčí prácu. Nepravý marcipán /podľa Darinky - Danda3/: 300 g sušeného mlieka, 300 g práškového cukru, 90 g Cery, 2-3 PL medu, 2-3 bielka, mandľová príchuť Plnka: 250 g mletých orechov, 250 g pr. cukru, 2 PL Nescafé, 1 PL kakaa, 1 van. cukor, 100 g masla (ja som dala niekoľko lyžíc čokoládovo-lieskovcovej nátierky) - plnku treba dochutiť podľa vlastnej chuti Poleva: 200 g varovej čokolády, Cera
POSTUP PŘÍPRAVY
Vymiešame si suroviny na marcipán a necháme odležať, kým si urobíme plnku. Pripravíme si formičky, z marcipánu urobíme guličku, ktorú roztiahnieme na placku (podľa veľkosti formičky, aby na krajoch zostal marcipán na zabalenie zrna, dáme za lyžičku plnky, úhľadne zabalíme (prebytočný marcipán odoberieme, aby bolo zrno kávové a nie len marcipánové). Keď takto vyrobíme cca 40 ks zŕn (záleží od toho, či robíte menšie alebo veľké), ponoríme do čokolády (za pomoci super "namáčadla" ktoré je súčasťou sady na výrobu kávových zŕn). Necháme stuhnúť a potom už len ochutnávame a ochutnávame.... Sú fakt vynikajúce a hlavne jedno ako druhé :-)
![]() |
Tak toto je ozaj super vecička... |
![]() |
Súčasťou sady je aj "namáčadlo" a 2 receptíky - ja som si ale urobila podľa vlastnej chuti. |