Arabský chlieb bez pekárničky ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg hladkej múky * 300 ml vody * 1 PL cukru * 10 g instantného droždia *

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento chlebík som robila prvý krát. Je oveľa lepší ako kupovaný.Výborne sa hodí k cícerovej nátierke, alebo k mäsu GYROS. :- )

1. Do misy nasypeme hladkú múku. Pridáme cukor,instantné droždie / 10 g / a vodu podľa potreby.
2. Zamiešame a preložíme na dosku.
3.Rukami vymiesime. Vytvarujeme do tvaru bochníka. Ak sa cesto lepí, pridáme múku.
4. Necháme kysnúť 10 minút pod vlhkou papierovou utierkou.
5. Rozdelíme na 6 dielov ....
6.... zakryjeme čistým plátnom a necháme 10 minút podkysnúť
7. Vyvaľkáme placky v priemere asi 20 cm . Celé zakryjeme a ešte necháme 5 minút odpočívať pod vlhkou utierkou. / zabudla som odfotiť /
8. Rúru vyhrejeme na 250 * C . Plech otočíme naopak . Nakysnuté chleby kladieme na horúci plech ! ! ! Podľa potreby otáčame, chlieb by sa mal pekne nafúknuť.
9. V strede sa vytvorí kapsička,ktorú naplníme podľa chuti.
9. Chlebík je voňavý a chrumkavý. Vyskúšajte. Dobrú chuť.