čokoládová torta a môj prvý pokus o zdobenie dom.marcipánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

strašne ma zlákala šikovnosť vás všetkých čo sa týka pečenia a hlavne zdobenia macipánom,tak som to vyskúšala a výsledný efekt vidíte.......potrebné prísady:korpus-6vajec,220g práškový cukor,280g poloh.múky,6 lyžíc vody,1 lyžica oleja,prášok do pečiva.na krém-12lyžíc vody,13 lyžíc kryš.cukru,3 lyžice kakao,100g čokolády,400g rama,2 vanil.cukry.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zltky vymiešame s cukrom do peny,striedavo primiešame múku s práškom do pečiva,vodu a tuhý sneh ušľahaný z bielkov.Nakoniec pridáme olej.Cesto nalejeme do vymastenej formy a upečieme.Vychladnutý korpus prerežeme.V kotlíku nad parou miešame cukor s vodou,van.cukrom,kakaom a čokoládou.Ked zmes trošku zhustne,odstavíme ju a dáme vychladnúť.Do Ramy zapracujeme čokoládovú zmes.Naplníme tortu,natrela som aj vrch a boky,zdobila som domácim marcipánom.