Pestrý šalát s grilovaným kozím syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balenia kozieho syra s plesňou\r\n4 lyžice vlašských a lieskových orechov\r\n300 g zmesy listových šalátov\r\n(rukola, ľadový šalát, rímsky šalát, lollo rosso, endívia)\r\n1 zrelé avokádo\r\n\r\nNa zálievku:\r\nšťavu z polovice citróna\r\n1/2 lyžičky dijonskej horčice\r\n5 lyžíc olivového oleja\r\n3 lyžice smotany\r\nmorskú soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. V šalátovej mise pripravíme dresing: Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie, nakoniec zašľaháme olej a smotanu.
2. Avokádo očistíme, nakrájame na kocky a pridáme ho k pripravenému dresingu.
3. Kúsky kozieho syra posypeme nahrubo podrvenými a na suchej panvici opečenými vlašskými a lieskovými orechmi. Syry dáme pod gril vyhriaty na 190 °C a krátko ich grilujeme (len toľko, aby sa neroztiekli).
4. Šalát potrhaný na menšie kúsky zmiešame s dresingom, naservírujeme na tanier, navrch uložíme syr. Podávame s bagetou.