Švédsky tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 tvarohy /3 x 250 g/, polohrubá múka, kryštálový cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, práškový cukor, 3 vajcia, hrozienka, 250 g klasické maslo, papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak zbožňujete tvarohové koláče s naozajstnou a jemnou chuťou tvarohu, tento koláč je ten pravý. Je to ten najkrehkejší a najvoňavejší tvarohový koláč, aký si viete predstaviť. Ako bonus je ľahká a rýchla príprava, nepotrebujete ani váhu ani mixér :-).

Tu sú potrebné prísady...
Do misy dáme dva klasické hrnčeky zarovno polohrubej múky, prášok do pečiva a jeden hrnček kryštálového cukru...
Do ďalšej misy dáme tvarohy, vajcia, vanilkový cukor, asi päť lyžíc práškového cukru, a kto má rád pridá hrozienka namočené predtým vo vode alebo v rume :-)...
A dobre zamiešame...
Polovicu sypkej zmesi vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie...
Na to rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku...
A zasypeme druhou polovicou sypkej zmesi...
Maslo si nakrájame na plátky a poukladáme vedľa seba po celej ploche plechu...
A upečieme, v rozohriatej rúre približne 40-45 minút na 180 stupňov - že je dobrota hotová Vás presvedčí neuveriteľná vôňa a zlatistý povrch koláča... :-)