Kebab



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* kuracie prsia alebo stehna (zo stehien je chutnejsi ale teraz som pouzila prsia) * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * polovica citrona * 4 struciky cesnaku * korenie na kebab/gyros alebo: podla chuti: * sol * kmin drteny * oregano * tymian * cervena paprika mleta * muskatovy oriesok *** pita chlieb a my si na vrch davame garlic mayo sauce / cesnakovu majonezu * biela kapusta * cibula

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z polovice citrona, roztlaceny cesnak a korenie. Na druhy den rozlozime na mriezku na plech a dame do rury na grill alebo ked nemate grill tak len normalne piect (ja to mam na grille za 30 min. hotove) pocas pecenia masko raz otocim. Misku kde sme mali masko si neumyvame budeme este potrebovat. Masko si necham trocha vychladnut aby sa mi dobre krajalo - krajame na male kusky. Do misky kde sme predtym mali pac na masko si dame dalsiu lyzicu olivoveho oleja a trochu korenia masko si dame do misky a poriadne premiesame. Na rozohriatu panvicu si dame masko a este 10 min. ho opekame, kym nebude pekne opecene zo vsetkych stran. Kapustu a cibulku si nakrajame na pasiky. Pita chlieb si naplnime maskom kapustou a cibulkou, na vch majonezu a papaaaame.

Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z polovice citrona, roztlaceny cesnak a korenie. Na druhy den rozlozime na mriezku na plech a dame do rury na grill alebo ked nemate grill tak len normalne piect (ja to mam na grille za 30 min. hotove) pocas pecenia masko raz otocim. Misku kde sme mali masko si neumyvame budeme este potrebovat.
Masko si necham trocha vychladnut aby sa mi dobre krajalo - krajame na male kusky. Do misky kde sme predtym mali pac na masko si dame dalsiu lyzicu olivoveho oleja a trochu korenia masko si dame do misky a poriadne premiesame.
Na rozohriatu panvicu si dame masko a este 10 min. ho opekame, kym nebude pekne opecene zo vsetkych stran.
Kapustu a cibulku si nakrajame na pasiky.
Pita chlieb si naplnime maskom kapustou a cibulkou, na vch majonezu a papaaaame. Toto korenie pouzivam (je to polske :D - dufam ze dostat nieco podobne aj u nas na slovensku)