Jednoduchá bublanina s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šialka=250ml....... 3-4 vajíčka, 1Š kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 1/2 Š mlieka-šľahačky, 2 Š polohrubej múky, 1 PDP, 1/2 Š oleja, ovocie podľa chuti a sezony, táto je s rebarborou...

POSTUP PŘÍPRAVY

Pýtali žienky receptík, tak pridávam ho i takto sem ... je to vlastne cestíčko, ktoré používam pri príprave i iných mojich koláčikov...

Postup je na Vás, či už oddelíte žĺtka od bielok alebo nie, alebo všetko spolu v robote vymiešate... ja to robím takto:
1♦ vymiešať vajíčka s cukrom riadne do penista
2♦ pridať mlieko alebo smotanu na šľahanie, vtedy je chuť luxusnejšia ,-)
3♦ múku premiešanú s práškom do pečiva
4♦ nakoniec olej
5♦ vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech alebo dať papier na pečenie
6♦ poukladať ovocie podľa sezóny, keď sa to hodí, napr. pri rebarbore alebo jabĺčkach posypať i škoricovým cukrom
7♦ pečieme na 200-220 stupňoch asi 7-10 minút, sledujte si... niekedy sa skôr upečie, niekedy treba dlhšie,asi v akom znamení sa práve luna nachádza ,-) mne teraz trošku zospodu pritiahlo... výška upečeného cestíčka závisí do toho, či ho dáte na menší alebo väčší plech...
8♦ a potom už mlsať, či už s klasickou šľahačkou alebo kyslou smotanou a samozrejme s kávičkou ,-)

rýchlo sa míňa ,-)