Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g karé z diviny, olej, cesnak, koreňová zelenina (mrkva, kúsok petržlenu, kúsok zeleru), korenie na divinu alebo na stejky, šľahačková smotana, brusnicový kompót, citrónová šťava, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Manžel priniesol mäsko z lane a nevedela som, čo s ním. Tak som si prečítala pár receptov a uvarila podľa svojho ;o) Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík, tak vyskúšajte.

Mäsko odblaníme a nakrájame na asi 0,5 cm plátky. Jemne naklepeme a posypeme zmesou korením. Nesolíme, lebo mäsko by pustilo šťavu. Budeme marinovať 1 hod. až 4 dni v chlade. Marinádu si pripravíme z koreňovej zeleniny nakrájanej najemno a cesnaku na plátky. Najemno nakrájané zalejeme olejom a opatrne premiešame s medailónkami.
Pred tepelnou úpravou mäsko vyberieme a zbavíme zeleninky.
Zeleninku z marinády vložíme do sitka a necháme odkvapkať prebytočný olej.
Na suchej panvici (lebo mäsko bolo v olejovej marináde) zprudka opražíme mäsko tak, aby nám z neho nevytiekla šťava.
3 - 4 min. z každej strany po 2 x. Vyberieme a dáme do tepla.
Odkvapkanú zeleninu orestujeme na suchej panvici.
Zalejeme smotanou a prehrejeme.
Rozmixujeme.
Ochutíme brusnicami, soľou a citrónovou šťavou.
Omáčkou prelejeme mäsko a podávame s opekanými zemiakmi alebo knedľou.

Dobrú chuť