Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
600 g karé z diviny, olej, cesnak, koreňová zelenina (mrkva, kúsok petržlenu, kúsok zeleru), korenie na divinu alebo na stejky, šľahačková smotana, brusnicový kompót, citrónová šťava, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Manžel priniesol mäsko z lane a nevedela som, čo s ním. Tak som si prečítala pár receptov a uvarila podľa svojho ;o) Je to veľmi jednoduchý, rýchly a chutný receptík, tak vyskúšajte.
 |
Mäsko odblaníme a nakrájame na asi 0,5 cm plátky. Jemne naklepeme a posypeme zmesou korením. Nesolíme, lebo mäsko by pustilo šťavu. Budeme marinovať 1 hod. až 4 dni v chlade. Marinádu si pripravíme z koreňovej zeleniny nakrájanej najemno a cesnaku na plátky. Najemno nakrájané zalejeme olejom a opatrne premiešame s medailónkami. |
 |
Pred tepelnou úpravou mäsko vyberieme a zbavíme zeleninky. |
 |
Zeleninku z marinády vložíme do sitka a necháme odkvapkať prebytočný olej. |
 |
Na suchej panvici (lebo mäsko bolo v olejovej marináde) zprudka opražíme mäsko tak, aby nám z neho nevytiekla šťava. |
 |
3 - 4 min. z každej strany po 2 x. Vyberieme a dáme do tepla. |
 |
Odkvapkanú zeleninu orestujeme na suchej panvici. |
 |
Zalejeme smotanou a prehrejeme. |
 |
Rozmixujeme. |
 |
Ochutíme brusnicami, soľou a citrónovou šťavou. |
 |
Omáčkou prelejeme mäsko a podávame s opekanými zemiakmi alebo knedľou.
Dobrú chuť |