Baklažán so smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

baklažán, cesnak, paradajka (môže aj nemusí byť), kyslá smotana, olej, soľ, korenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame si baklažán na kolieska a posolíme, aby sa vypotil. Potom ho poriadne opláchneme a dáme na panvicu, kde sme si rozohriali olej, baklažán tak trošku opražíme, z jednej aj druhej strany, pridáme nakrájaný cesnak a premiešame. Keďže som mala nazvyš jednu paradajku tak aj tu som pokrájala a pridala, ale nemusí byť. Podliala som to trochou vody a nechala dusiť. Keď sú baklažán aj paradajka mäkké, pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame, dochutíme, necháme prevariť a hotovo. Baklažán ma tendenciu sa tak rozpadnúť ale vôbec to nevadí lebo to trošku sám zahustí. Stačí k tomu krajec chleba a a už len dobrú chuť.