
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Aj keď tu receptíky na takéto rezy sú, môj je trošku iný...:-) Potrebujeme: Korpus - 8 vajec, 200g kryštálového cukru, 6 Pl vlažnej vody, 80g rozpusteného masla, 300g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, 1 ČL perníkového korenia, 40 g kakaa - všetko rozdeliť na polovicu a upiecť dva korpusy na papieri na pečenie /žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom, nakoniec vmiešať tuhý sneh.../
POSTUP PŘÍPRAVY
PLNKA: 8 Pl kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 a 1/2 balíčka želatíny, 500 ml smotany na šľahanie, 300 ml smotany na varenie /pôvodne tam malo ísť až 800 ml smotany na šľahanie a to sa mi zdala riadna pecka, tak som si to takto nehradila a v pohode/, 375 ml mlieka.
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: 250 g čokolády na varenie a 80 g Cery - rozpustiť.
Suroviny na plnku rozdeliť na polovicu. Mlieko dať variť s oboma cukrami, aby sa rozpustili, želatínu namočiť v časti smotany na varenie, zvyšok smotany vmiešať k mlieku a keď trochu ochladne, vmiešať želatínu a nechať rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľahať dotuha a potom zľahka vmiešať mliečnu zmes so želatínou.
Jeden korpus dáme do hlbšieho plechu, natrieme prvú polovicu plnky, dáme nakrátko do chladničky /mne stačilo 15 minút a mám ju nastavenú na 3 stupeň/, keď zatuhne, vyliať polovicu mierne vychladnutej čokolády, znovu dať do chladničky.
Medzitým si pripraviť druhú polovicu plnky, ktorá sa naleje na čokoládu, prikryje sa druhým plátom, poleje zvyšnou čokoládou. Potom stačí 2 - 3 hodinky nechať v chladničke a hotovo. Na prvý pohľad prácne, ale dá sa zvládnuť v pohode a pri krájaní to ide ľahučko.