KOLÁČ Z JABĹK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:
- 5 žĺtkov
- 5 PL vlažnej vody
- 150g práškového cukru
- 150g polohrubej múky
- sneh z 5 bielkov
PLNKA I.
- 900 g očistených nastrúhaných jabĺk
- 1 škoricový cukor
- 1 vanilkový cukor
PLNKA II.
- 200g práškového cukru
- 200g Palmarínu
- 1 Zlatý klas
-1/2 l mlieka,
Čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech si vyložíme alobalom, na ktorý dáme plnku I.(nastrúhané jablka, posypané škoricovým a vanilkový cukrom). Na jablka vylejeme vymiešané piškótové cesto (v miske si vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, do ktorého pridáme žĺtky a vodu. Dobre vyšľaháme a nakoniec pridáme múku.) a dáme to do rúry upecť. Keď je piškóta upečená pekne do ružova, tak koláč vytiahneme z rúry a obrátime tak, aby piškóta bola dolu a alobal hore. Alobal pomaly stiahneme dolu, jablka necháme vychladnúť a povrch natrieme plnkou II. (z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustejší krém, necháme ho vychladnúť a potom ho vymiešame s Palmarínom a práškovým cukrom.) Nakoniec na povrch nastrúhame čokoládu. Je fakt výborný. Treba ho vyskúšať.