Gaštanové brownies s čokoládovým a orechovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BROWNIES: 100 g horkej čokolády, 150 g masla, 150 g hnedého cukru, 80 g hladkej múky, 125 g gaštanového pyré, 4 vajcia, 2 lyžičky prášku do pečiva, KÁVOVÁ PENA: 300 ml smotany na šlahanie, 100 g horkej čokolády, 75 ml silnej kávy, cukor podľa chuti, ORECHOVÝ KRÉM: 300 ml smotany na šlahanie, cukor podľa chuti, 80 g mletých orechov, OSTATNÉ- 30 g mletých orechov na ozdobu, zvysne gastanove pyre, kyselkavý džem, banány

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Dáme si roztopit maslo s cokoládou
Vo väcsej miske si vyslahame vajcia s cukrom a slahame poriadne do penista
Zaslahame po kuskoch gastanove pyre
Pridame vychladnutu cokoladu, muku a prasok do peciva
vylejeme na plech vystlany papierom na pecenie, pouzila som plech o velkosti 20 krat 28 cm taky maly, pecieme na 170 stupnov, okolo 30 minut (test spajdlou, prilis nevysusit)
Upecene vychladnute cesto potrieme dzemom a nakrajame na male casti
Do poharov si dame kusky brownies a na to kolieska bananu, co sa mnozstva tyka, vyslo z tohto fakt vela, ale zalezi od velkosti poharov, ja to neviem presne posudit, lebo som davala aj do misticiek, a inych poharov ako mam na fotke, z jednoducheho dovodu, nic poriadne doma nemame, ale vyslo mi 13
Cokoladovy krem si pripravime tak, ze si rozpustime cokoladu v mikrovlnke, nechame trochu vychladnut, vyslahame si smotanu s pripravenou kavou, cukrom a zaslahame cokoladu (kremy zo slahacky robim vzdy len z rastlinnej , tam niet co pokazit)
Samozrejme som zas zabudla fotit, ale to nevadi, posledny krem je tiez velmi jednoduchy, pomelieme si orechy, a pridame s cukrom do vyslahanej smotany, striekame do poharov najprv cokoladovy krem a potom orechovy, vrch posypeme tiez mletymi orechami a nastruhame zvysne gastanove pyre