Pecene kuracie stehna - plenene / na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 6 celych kuracich stehien bez koze (moze byt samozrejme viac ci menej podla poctu papkacov) * 200g sampinonov * 1 cibula * 10g masla * 100g syru niva (alebo ineho syru s modrou plesou) * 200ml smotany na slahanie * 100g syru karicka alebo podobny * NA MARINADU KURACICH STEHIEN BUDEME POTREBOVAT: * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 kavove lyzicky korenia na pecene kura * 1 kavova lyzicka korenia garam masala * 1 polievkova lyzica susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate * DALEJ POTREBUJEME: 2 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 polievkove lyzice sezamovych semiacok * 1/2 kavovej lyzicky soli * 1 kavova lyzicka susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie stehna si pripravime tak ze si vrchne stehno vykostime, nie je to vobec zlozite - nozikom si popri kosti oddelujeme maso az sa dostaneme ku ´´klbu´´ kde sa spaja vrchne stehno so spodnym a jednoducho kost zlomime - vznikne nam tak kapsa ktoru neskor budeme plnit, no teraz si kuracie stehna dame do marinady den predtym ak vsak nestihneme staci aj hodinka - dve co uz :) No mozeme pokracovat .. mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy. Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate (mnozstvo je uvedene hore v prisadach), v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony. Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom. Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku. Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :))

mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy.
Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate
v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony
Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Tu si mozete pozriet celkom v lavo ako vyzera prazdna vykostena kapsa z vrchneho stehna.
Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom
Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku.
Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :))
Takto sa tie stehna vykostuju.. fotku som ukradla z varechy dufam ze to nevadiiii :)