Jablkové lievance so špaldovou múkou-úžasné,milujú ich nielen deti



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 stredné jablká.1 hrnček špaldovej múky,1/2-1 hrnček mlieka,pol PDP,trošku soli,1 vajce,podľa chuti vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistené a nastrúhané jablká si zmiešame s múkou,vajíčkom,PDP,soľou a postupne pridávame mlieko tak,aby z toho vznikla hustejšia kaša.Proste to nesmie byť príliš riedke,aby sa vám to úplne neroztekalo.Najmä,ak nemáte panvicu priamo na lievance,ako jaMnožstvo mlieka závisí od šťavnatosti jablk.Ak chcete sladšie,pridajte vanilkový cukor,ale to veľmi závisí od sladkosti jablk.Včera napr. nebol potrebný,dnes už hej.Na panvici na troške oleja robíme malé placky,ktoré opekáme z každej strany na slabom ohni 3-5 minút.Radšej pomalšie.PS.:Tie tmavšie si nevšímajte,pozerala som aspoň záznam hokeja,tak to hádam chápete,-)