
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g horkej čokolády, 75 g. hlad.múky, 100 g mletých lieskových orieškov, 1 PL kakaa, 1 ČL prášku do pečiva, 125 g margarínu (Hera), 225 g kryštál.cukru, 1 PL rumu, 3 vajcia, 3 PL mlieka, 200 g nugátovej nátierky ( može byť aj Nuttela), 250 g tvarohu, 500 g mascarpone, 2 balíčky stužovača šĺahačky, 1 balíček vanilkového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 250 g malín (aj mrazených).
POSTUP PŘÍPRAVY
Táto torta mala v mojej rodine veľký úspech, takže ju možem iba odporúčiť:)))
Je naozaj výborná!!! Kombinácia mascarpone s malinami a lieskových orieškov s čokoládou ma jednoducho dostala:)
Všetky suroviny dôkladne odvážime. Polovicu horkej čokolády najemno nastrúhame. V miske zmiešame múku s orechmi, kakaom a práškom do pečiva.
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Margarín, 125 g cukru a rum vyšľaháme a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou.
Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
Korpus dáme opäť do formy. Nugátovú natierku (ja som dala malú Nutellu) zohrejeme (nemusí sa) a natrieme ňou korpus. Chladíme asi 30 minút. Tvaroh zmiešame s mascarpone a so zvyšným cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom dotuha. Opatrne zapracujeme maliny. Krém nanesieme na koláč a rozotrieme. Chladíme asi 2 hodiny.
Zvyšnú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a natenko ju natrieme na tvrdú hladkú podložku. Špachtľou vytvarujeme hoblinky, ktorými spolu s malinami (resp.jahodami) ozdobíme tortu.
![]() |
1. Všetky suroviny dôkladne odvážime. Polovicu horkej čokolády najemno nastrúhame. V miske zmiešame múku s orechmi, kakaom a práškom do pečiva. |
![]() |
2. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Margarín (ja som dala Heru) , 125 g cukru a rum vyšľaháme (nemusí bať kvôli deťom) a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou. |
![]() |
3. Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť. |
![]() |
4. Korpus dáme opäť do formy. Nugátovú natierku (ja som dala malú Nutellu) zohrejeme a natrieme ňou korpus. Chladíme asi 30 minút. |
![]() |
5. Tvaroh zmiešame s mascarpone a so zvyšným cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a s vanilkovým cukrom dotuha. Opatrne zapracujeme maliny. Možno je lepšie ich prepasírovať, aby tam neboli tie zrniečka z malin...ja som čast rozmixovala do krému a čast som primiesala v celku. Dávala som mrazené maliny. Krém nanesieme na koláč a rozotrieme. Chladíme asi 2 hodiny. Na vrch by sa originál mali dať čerstvé maliny, tie sme my však nezohnali:)...takže sme rýchlo vyrobili jahodový kvietok... |
![]() |
6.Zvyšnú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a natenko ju natrieme na tvrdú hladkú podložku. Špachtľou vytvarujeme hoblinky, ktorými spolu s malinami (jahodami) ozdobíme tortu. |
![]() |
Možno by som ešte dala okolo tortičky nejakú stužku pre slávnostnejší vzhľad...a dobrota je hotová:) |