Tiramisu rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Toto je veľmi jednoduchý zákusok a nám veľmi chutil. V klasickom Tiramisu nemám rada surové žĺtka, tak som ich v tejto variante vynechala a keďže ide o rezy, pridala som želatínový stužovač aby pekne držal. Neviem, či sa tu niečo podobné nachádza. Piškóta: 4 vajíčka, 60g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100g práškového cukru, 4PL horúcej vody 200g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 3PL kakaa Krém: 500g mascarpone, 500ml šľahačka (ja mám radšej rastlinnú), želatínový stužovač Iné: 1/2 balenia piškót Savoiardi 1/2 litra silnej kávy 1,5dcl Amaretto kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme piškóty na veľkom plechu (uvedené suroviny sú na jednu piškótu). Vyšľaháme bielka s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuha, až máme pocit, že to už viac nejde :-) po jednom zašľahávame žĺtka, potom práškový cukor a po lyžiciach horúcu vodu.
V miske zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao a vareškou jemne vmiešame do cesta. Vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre - každý ako má odskúšané v tej svojeje.

Vyšľaháme šľahačku do tuha a postupne všľaháme mascarpone. Hmotu si odvážime a použijeme želatínový stužovač za studena.
Kávu zmiešame s Amarettom a namáčame jednu piškótu, natrieme trochu krémom a ukladáme Savoiardi piškóty, ktoré sme namáčali tiež v káve. Vtlačíme do krému a poukladáme vedľa seba po celom pláte. Zahladíme zvyškom krému, len si trošku necháme, aby sme mali čím potrieť vrch zákusku. Kávou namáčame aj druhé cesto a položíme na krém. Zahladíme boky, poprípade orežeme a zvyšným krémom potrieme vrch zákusku.
Dáme dobre vychladiť, ak vydržíte tak najlepšie do druhého dňa, aby sa chute prepojili. Pred servírovaním posypeme kakaom.