
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
180 g čokokády Lindt so 70% kakaa, 100 ml šľahačky, 3 vajcia zvlášť bielka a zvlášť žĺtka, 50 g trstinového cukru, na špičku noža mleté chilli, maliny na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Rozpuste čokoládu a so šľahačkou vo vodnom kúpeli.
2. Vezmite zmes dole z ohňa a miešajtedo nej žĺtka. Pridajte chilli a premiešajte.
3. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh a potom do neho zašľahajte cukor.
4. Do čokoládovej zmesy pridajte 1/3 bielkovej zmesy a opatrne premiešajte. Potom aj zostávajúci sneh.
5. Dajte do pohárov a v chladničke nechajte vychladiť najmenej 2 hodiny.
6. pri podávaní ozdobte malinami.
![]() |
Ešte jeden pohľad ... |