Kinder koláč :O)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l mlieka9 vajec2,5 balíčka vanilkového pudingového prášku100 g vlašských orechov300 g masla20 PL kryštálového cukru3 PL hladkej múky3 PL strúhanky2 PL kakaa1,5 PL oleja100 g čokoládového krému(nutela, alebo nejaký čokoládový krém z obchodu)½ balíčka prášku do pečiva2 šľahačkové smotany1 stužovač šľahačkysoľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: Z 1 l mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 vanilkových pudingových práškov a 9 PL lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Vo vodnom kúpeli ochladíme a po častiach primiešavame k 300 g rozšľahaného masla. Do polovice krému vmiešame kakao.
Cesto: 9 ks bielok so štipkou soli vymiešame na tuhy sneh, do ktorého pridáme 9 PL ( polievkových lyžíc) kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky , 1,5 PL oleja a 1/2 balička prášku do pečiva. Plech na pečenie vystelieme papierom a potrieme ho olejom. Na spodok rozvrstvíme na hrubo nasekane vlašské orechy a vylejeme cesto. Pri teplote 180° C upečieme do ružova.
Po upečení koláč vyberieme, odstránime papier a koláč vložíme do plechu tak, aby orechy boli na vrchu. Ešte teplý povrch koláča potrieme čokoládovým krémom a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku po kopčekoch striedavo ukladáme na koláč. Rozotrieme a uhladíme. Nakoniec si vyšľaháme 2 čerstvé šľahačky s cukrom a stužovačom šľahačky a rozotrieme na povrch. Posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.