Fazuľové casserole s klobáskou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, petržlen, 70 g oravskej slaninky (2 hrubšie plátky) pokrájanej na kocky, 1 veľký pór pokrájaný na polkolieska, 1 chilli paprička, 200 ml kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 2 pikantnejšie klobásočky pokrájanej na kolieska, 2 konzervy bielej fazuľky zliatej z tekutiny, soľ, mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

casserole = Kastról , z francúzskeho slova pre "hrnca", [ 1 ] je veľký, Deep Dish používa ako v peci a ako servírovací nádoby. Slovo kastról sa používa aj na prípravu jedál a slúžil v takej plavidlo, sa riad sám volal pekáč alebo kastról panvicu . V britskej angličtine sa tento typ paraboly je často nazývaný aj piecť , súčasne s varnou techniku ​​používa na varenie misy. V Minnesote, je tento druh pokrmu niekedy nazývaný "hotdish."

Receptík z časopisu, pričom som si trochu upravila postup.

Na oleji si osmahneme slaninku a klobásku do zlatova.
Pridáme pór, pretlačený cesnak a opekáme do mäkka.
Pridáme pokrájanú chilli, ale radšej bez semienok.
Pridáme víno a vývar, dusíme cca 10 minút. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s chlebíkom.