Orientálna šošovicová polievka ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mrkvy * cibuľa * konzerva šošovice * 2 zemiaky * bujón * 1 PL majoránu * morská soľ * 10 klinčekov * citrón * olej *

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je trocha iná verzia klasickej šošovicovej polievky. Má orientálny nádych vďaka citrónu a klinčekom.Podľa Bukovského.Poznámka lekára: A ten citrón tam urobí svoje !!! Organické kyseliny / citrusy sú ich plné / zlepšujú vstrebávanie železa, ktorého je zasa plná šošovica, ale to ste už vedeli :-).....Kuk do obrázkového postupu.

1. Na oleji osmažíme cibuľu, mrkvu a klinčeky.
2. Konzervu šošovice scedíme a prepláchneme.
3. Do hrnca pridáme nakrájané zemiaky.
4. Zalejeme bujónom, pridáme majorán. Varíme asi 10 minút, kým nie je zelenina mäkká. Pridáme šošovicu, zamiešame a odstavíme z ohňa.
5.Odoberieme časť polievky / klinčeky som vybrala / a v nádobe ju rozmixujeme .Kľudne aj 1/2 dávky.
6.Vlejeme naspäť do hrnca a ešte 3 minúty povaríme. Ochutíme soľou, pridáme 2 PL cirónovej šťavy a máme hotovo. Keď je veľmi hustá pridáme trochu vody.
7. Ozdobíme plátkom citróna. Prajem dobrú chuť.