Chilli con Carne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej, morská soľ, mleté čierne korenie, mleté čili korenie, cukor, 1 veľká cibuľa (biela alebo červená), 3 strúčiky cesnaku, 1 veľká mrkva, 1 červená sladká paprika, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 konzervy krájaných paradajok (2×400 g), 1 konzerva červených fazulí (400 g), 1 konzerva kukurice (400 g), 400 ml vody

POSTUP PŘÍPRAVY

- Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku (prípadne stopku zeleru).
- Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a korenie – čili, soľ, čierne korenie a cukor a spolu smažíme na miernej teplote asi 5min.
- Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a miešame kým sa takmer neuvarí.
- Do mäsovej zmesi pridáme konzervovanú zeleninu – paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a zalejeme vodou (na vodu použite konzervu z paradajok).
- Privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme cca 45min s občasným miešaním.
- Po uvarení dochutíme podľa potreby použitými koreninami.