Jablkový trhanec

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g pokrájaných jabĺk * troška masla * 3 dcl mlieka * 3 vajcia * 200 g hladkej múky * škoricový cukor * vanilkový cukor * na podávanie: šľahačka * detská výživa ako ovocná omáčka * škoricový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakoľko je jeseň a všade je veľa jabĺk, pridávam rýchlovku pre hladošov. Recept je na 3-4 porcie, podľa veľkosti Vašej naberačky a Vášho hladného žalúdka. Trhanec podávame zásadne horúci!!!
 |
1. Šesť stredne veľkých jabĺk očistite, umyte a zbavte jadrovníkov. |
 |
2. Nakrájajte ich na drobné kocky. |
 |
3. So škoricovm cukrom a trochou masla ich poduste do mäkka. |
 |
4. ...... a nechajte vychladnúť....... |
 |
5. Do misy pridajte 3 celé vajíčka, |
 |
6. .....polohrubú múku..... tuším to bolo 200 gramov... |
 |
7. .....decáčik mlieka.... |
 |
8. a na záver 3 PL práškového alebo kryštálového cukru. Dobre premiešajte. |
 |
9. Trhanec sa volá preto trhanec, lebo ho potrháme. Nakoľko je horúci, potrháme ho špachtiličkou. Dajte jednu-dve naberačky jablkovej zmesi do panvice, nechajte zdola úplne osmahnúť. |
 |
9. Keď budete trhanec obracať, potrhajte ho. |
 |
10. Špachtličkou potrhajte alebo "nakrájajte" trhanec. |
 |
11. Podávame horúce. Na tanieri servírujem s detskou jablkovou výživou ako ovocnou omáčkou, k tomu šľahačku a ak mám, jahodovú omáčku. |