Pečená paštika



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg pomletého bôčika, 0,5 kg husacej alebo kuracej pečienky, 0,5 kg cibule, 4 vajcia, 150 g oravskej slaninky - plátky, mčk, soľ, sušená šalvia, 3 lyžice masla, 2 bobkové listy

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík z relácie Bez servítky. Trochu som si upravila postup a robila som z polovičnej dávky.

Na masle si do sklovita opražíme na kocky pokrájanú cibuľu.
Pridáme pomletý bôčik, pečienku a bobkový list. Opekáme do mäkka. Rúru si zapneme na 200 stupňov.
Takto nejako, pridáme mčk a šalviu.
Zatiaľ si formu vyložíme plátkami slaninky. Robila som polovičnú dávku a krásne sa mi to zmestilo do malej bábovkovej formy.
Keď máme mäsovú zmes mäkkú, vybereme bobkové listy, rozmixujeme ju na jemno a až teraz osolíme. Okoštujeme a poprípade ešte pridáme mčk alebo šalviu.
V miske si rozšľaháme vajíčka.
Vajíčka vmiešame do rozmixovanej zmesy a dobre premiešame. Vlejeme do formy.
Autorka receptu pri celej dávke odporúča piecť 1 hodinu. Ja som piekla 5 minút, ale trošku mi to prihorelo, neubralo to chuti. Myslím však, že tých 40 minút pečenia bude stačiť.
Po upečení necháme vychladnúť. Ja som ju následne dala do chladničky a podávala som ju na druhý deň s jarnou zeleninkou.