Pečená paštika

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
0,5 kg pomletého bôčika, 0,5 kg husacej alebo kuracej pečienky, 0,5 kg cibule, 4 vajcia, 150 g oravskej slaninky - plátky, mčk, soľ, sušená šalvia, 3 lyžice masla, 2 bobkové listy
POSTUP PŘÍPRAVY
Receptík z relácie Bez servítky. Trochu som si upravila postup a robila som z polovičnej dávky.
 |
Na masle si do sklovita opražíme na kocky pokrájanú cibuľu. |
 |
Pridáme pomletý bôčik, pečienku a bobkový list. Opekáme do mäkka. Rúru si zapneme na 200 stupňov. |
 |
Takto nejako, pridáme mčk a šalviu. |
 |
Zatiaľ si formu vyložíme plátkami slaninky. Robila som polovičnú dávku a krásne sa mi to zmestilo do malej bábovkovej formy. |
 |
Keď máme mäsovú zmes mäkkú, vybereme bobkové listy, rozmixujeme ju na jemno a až teraz osolíme. Okoštujeme a poprípade ešte pridáme mčk alebo šalviu. |
 |
V miske si rozšľaháme vajíčka. |
 |
Vajíčka vmiešame do rozmixovanej zmesy a dobre premiešame. Vlejeme do formy. |
 |
Autorka receptu pri celej dávke odporúča piecť 1 hodinu. Ja som piekla 5 minút, ale trošku mi to prihorelo, neubralo to chuti. Myslím však, že tých 40 minút pečenia bude stačiť. |
 |
Po upečení necháme vychladnúť. Ja som ju následne dala do chladničky a podávala som ju na druhý deň s jarnou zeleninkou. |