
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
25dkg hladkej múky, 10 dkg masla (resp. palmarin), 12 dkg nutely (cca 2-3 velke lyzice), 5 dkg mandli alebo orechov (dala som menej), 5dkg prask. cukru, čokoláda na polevu
POSTUP PŘÍPRAVY
Pôvodný recept je klasika vanilkové rožky, ale keďže nemám rada orechy a rada experimentujem, ubrala som maslo, pridala nutelu a vznikol na jazyku rozplývajúci sa jemný suchý koláčik.
Muku , maslo, nutelu, orechy (mandle) a cukor vymiesime. Pripravené cesto necháme odležať v chladničke. Potom tvarujeme malé rožteky. Ja som ich cez fóliu dávala do malej formičky a ukladala v 3cm vzdialenosti vedľa seba na plech. Je možne robiť ich klasicky bez formicky. Pečieme pri 175C asi 15 min. Konce namáčame do rozpustenej čokolády.