ŠUMIENKOVÝ ZÁKUSOK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus : 4vajcia, 100ml oleja, 100ml mlieka, 200g prášk.cukru, 200g polohr.muky, 1 PDP Krém : 1 šľahačka v prášku (vymiešame so 150 ml mlieka), 500g kyslej smotany, 1 vanilín.cukor Želatína : 800ml vody, 2 zlaté klasy, 200 g kryšt.cukru, 1 šumienka (citronova, pomarančová)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko na korpus spolu vymiešame a upečieme samostatne na plechu.
Všetko na krém vymiešame, zmes natrieme na vychladnuty upečený korpus.
Želatína : 600ml vody uvarime s cukrom, vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy a šumienku. Za stáleho miešania to vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme, kým nezhustne. Vlažnú želatínu vylejeme na korpus s krémom a dáme do chladu.


Tento koláč je výborný aj s krémom z tvarohu (len 500g tvarohu, cukor podľa chuti + palmarin) a do cesta som dala vtedy pred pečením aj lesnú zmes.