Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 300 - 400 g mrazenych alebo chladenych malych kreviet (predvarene, osupane) * 50 g masla * polovica citrona * 500 ml paradajkoveho pyre (passata) * 250 - 300 ml smotany na slahanie * 3 strucky cesnaku * sol * cierne korenie * petrzlenova vnat (susena ale cerstva je najlepsia) * 500 g cestovin Tagliatelle * Syr Parmezan na postruhanie na vrch

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie a pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenovou vnatou. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. Podavame s cestovinami Tagliatelle a postruhanym Parmezanom a navrch este mozeme opat ozdobit a dochutit cerstvymi listkami petrzlenu. Dobru chut! Je to vyborne! Prvy krat som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale uz vyse 2 rokov to pravidelne varim a oblizujeme sa vsetci. :) Dufam ze Vam bude chutit. Tesim sa na komentare. :)

Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene.
Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie
Pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenom. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena.